Bilthovense ALS Lenteloop brengt ruim twee ton op

BILTHOVEN - Zeker 1500 lopers deden zondag aan de ALS Lenteloop in Bilthoven. Dat is meer dan organisator Vincent Cornelissen vooraf had durven dromen. Voordat de loop begon stond er 180.000 euro op de teller. Zondagavond was dat bedrag opgelopen tot 235.000 euro.
Het idee voor de sponsorloop kreeg Cornelissen toen hij zelf de diagnose ALS hoorde. "Aan ALS is op dit moment nog niets te doen. We willen hiermee veel geld bij elkaar krijgen, zodat we wél iets kunnen doen en de oplossing dichterbij brengen."
Burgemeester Arjen Gerritsen toonde zich zondag trots dat het evenement zo veel mensen op de been heeft gebracht, zowel in de organisatie als in het deelnemersveld. "De impact van ALS op je eigen leven en op dat van iedereen om je heen is hartverscheurend. Tegelijk is het dan hartverwarmend dat zoiets in Bilthoven gebeurt."
De Lenteloop heeft volgens Cornelissen twee doelen. Allereerst moest de race een bijdrage opleveren voor onderzoek naar de slopende spierziekte. "Dat doel hebben we vooraf al gehaald", zegt Cornelissen. Daarnaast willen we samen het leven vieren met dit evenement."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.