Buurtbewoners: Daders liquidatie IJsselstein waren klungelig

IJSSELSTEIN - Getuigen van de liquidatie in IJsselstein zeggen dat de schietpartij te maken heeft met drugs. Volgens omwonenden gingen de daders zondagmorgen erg onhandig te werk, toen ze de 37-jarige inwoner van IJsselstein neerschoten bij de Lanceerplaats. Hij werd door een voorbijganger gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis.
Verslaggever Anita Sara Nederlof heeft nu van getuigen gehoord dat de daders zondag nogal klungelig overkwamen. "Ze wilden vluchten in de grijze BMW die ze bij zich hadden, maar blijkbaar was het een oudere auto. De wagen startte namelijk niet zo gemakkelijk en daarom vluchtten ze maar te voet. Na vijf minuten kwamen ze nog een keer terug om opnieuw te proberen met de auto weg te rijden, maar ook dat mislukte." Daarop gingen ze er rennend vandoor.

DOCHTERTJE

Buurtbewoners vertelden RTV Utrecht dat het dochtertje van het slachtoffer bij de liquidatie aanwezig was. "Ze zou naar Arabische les gebracht worden en wilde net in de auto stappen. Vanuit een andere auto stapten vervolgens twee mannen uit. Ze waren helemaal in het zwart gekleed, droegen een bivakmuts en hadden hele grote wapens bij zich. Er werd daarna veel geschoten. Het dochtertje raakte daardoor in paniek en rende terug naar huis."
Anita Sara Nederlof heeft ook van omwonenden begrepen dat er veel drugs in de buurt werd gedeald. "Er wonen daar veel kinderen en ze speelden ook allemaal met elkaar. Maar tegelijkertijd werd er ook drugs verhandeld. Daardoor zijn buurtbewoners heel alert als ze vreemde auto's zien. De twee verdachten werden daardoor al eerder in deze buurt gezien."

ONDERZOEK

Buurtbewoners zeggen dat ze in de nacht voor de liquidatie een helikopter boven de wijk hebben horen cirkelen, maar het is onduidelijk of dat iets met de liquidatie te maken heeft. Het onderzoek van de recherche is nog in volle gang.
De politie wist zondag al één verdachte aan te houden.

"Dochtertje slachtoffer zag liquidatie IJsselstein gebeuren"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.