Beeldenrovers Singer verdacht van meer

REGIO - De politie heeft naast de drie mannen die eerder zijn aangehouden voor de diefstal van bronzen beelden uit de tuin van het Singer Museum in Laren, nog eens drie mensen aangehouden. Het zestal wordt verdacht van 21 zaken, waaronder meerdere kunstroven. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.
De politie denkt dat de mannen onder meer in Huizen, Soest, Loosdrecht, Elburg en Bilthoven beelden ontvreemden. Verder hebben zij een aantal inbraken op hun naam staan en diefstal van auto's en een boot, stelt justitie. Eén van de laatste drie arrestanten (een 34-jarige man uit Ankeveen) is degene die een deel van de beelden zou hebben verkocht. De anderen zijn een 20-jarige man uit Muiden en een 22-jarige inwoner van Mijdrecht.
De drie mannen die als eersten zijn opgepakt moeten op 19 april voor de rechter komen. Twee van de verdachten hebben de kunstroof bekend, een 40-jarige hoofdverdachte uit Muiderberg en een 23-jarige man uit Huizen. De 35-jarige man uit Muiden, die ook voor moet komen, ontkent alle betrokkenheid. De andere drie moeten later naar de rechtbank.
In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 januari reden de kunstrovers het hek rond het Singer Museum in Laren plat en gingen ervandoor met zeven bronzen beelden. Onder de gestolen voorwerpen bevond zich een afgietsel van De Denker van Rodin. Dat beeld is twee dagen later zwaar beschadigd teruggevonden. De politie heeft ook delen van de andere beelden teruggevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.