Inwonersbelangen wil meer wijkagenten in Woerden

WOERDEN - Inwonersbelangen in Woerden gaat zich het komende jaar hard maken voor wijkagenten en ambtenaren. De lokale partij zegt dat het gevoel van veiligheid hard achteruit gaat en dat de politie meer ogen en oren op straat nodig heeft. Ook moet er aandacht komen voor het hoge ziekteverzuim onder gemeenteambtenaren.
Ambtenaren komen volgens raadslid Jan-Hubert Van Rensen door allerlei procesmanagers bijna niet meer aan hun echte werk toe. "Ambtenaren hebben natuurlijk gewoon een vak geleerd en weten dondersgoed wat er moet gebeuren. Maar ze moeten hun manager op de hoogte houden en melden wat ze doen. Als je elke keer met een manager moet overleggen, dan word je helemaal gek."
Inwonersbelangen pleit nu voor ambtenaren die direct benaderbaar zijn en wil in Woerden minder externe adviseurs en managers.
De partijen in Woerden maken elk jaar in april bekend welke ze onderwerpen ze op de agenda willen. Inwonersbelangen wilde eigenlijk inzetten op de Westelijke Randweg en de zondagsopening, maar zegt dat de coalitiepartijen die thema's "op slot" hebben gezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.