Collegeakkoord in De Ronde Venen

DE RONDE VENEN - Het CDA, de VVD en Ronde Venen Belang hebben een coalitieakkoord bereikt in de gemeente De Ronde Venen. Ze gaan het doen met drie wethouders, in plaats van vier zoals voorheen.
De partijen willen meer investeren in wegen. Ook willen ze meer aandacht voor het sociaal domein en zijn ze van plan de website van de gemeente te vernieuwen.
In De Ronde Venen was een bestuurscrisis nadat het vorige college bestaande uit het CDA, Ronde Venen Belang, ChristenUnie-SGP en PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal viel. Oorzaak was een discussie over samenwerking met buurgemeentes Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel.

FRUSTRATIE

De wethouders Anco Goldhoorn (Ronde Venen Belang) en David Moolenburgh (CDA) maakten deel uit van het vorige maand gesneuvelde college, maar keren nu terug in hun functie. Tot verbazing van ChristenUnie-SGP en PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal, de partijen die niet meer in het college zitten.
De enige nieuwe wethouder is Alberta Schuurs-Jensema uit Wilnis namens de VVD. Zij gaat zich onder meer buigen over financiën, jeugdzorg, onderwijs, sport, ICT en verkeer.
De drie huidige collegepartijen hebben 15 van de 27 zetels in de gemeenteraad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.