GroenLinks eist aanpak van rattenplaag in Bilthoven

BILTHOVEN - Inwoners van Bilthoven merken nog te weinig van de gemeentelijke maatregelen tegen de rattenoverlast in de wijk Brandenburg-West. Dat vindt de lokale afdeling van GroenLinks in De Bilt. De partij wil nu van het college weten hoe groot het probleem is en wat er allemaal gedaan wordt om de overlast zoveel mogelijk te beperken.
"Tot nu toe zien de bewoners van de wijk, waaronder ikzelf, nog niet veel van een gemeentelijke actie. Wel treffen sommigen een dode rat aan in de achtertuin en anderen constateren door het geknaag en gewroet de bestrating gaat verzakken," zegt het GroenLinks-raadslid Henk Zandvliet.

KLACHTEN

Mensen die last hebben van ratten worden via de gemeentelijke website opgeroepen om contact op te nemen met het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen in Wageningen. Die geeft dan een aantal tips en registreert de klacht, die vervolgens wordt teruggemeld aan de gemeente. Als er meerdere klachten zijn uit een bepaalde wijk, komt de gemeente in actie.
Maar GroenLinks merkt dus nog te weinig van het ingrijpen van de gemeente en eist nu uitleg. "Ik heb het college gevraagd hoeveel meldingen er vorig jaar en in het eerste kwartaal van dit jaar zijn doorgegeven. Ook wil ik weten of er naar aanleiding daarvan actie is ondernomen en waar deze actie uit bestaat. En als dat niet zo is, ben ik benieuwd hoeveel meldingen daarvoor nodig zijn," aldus Zandvliet.
Het college moet de vragen binnen zes weken beantwoorden.

Verslaggever Anita Sara Nederlof gaat op zoek naar ratten in Bilthoven.
"Door geknaag en gewroet kan de bestrating verzakken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.