Oudste FC Utrecht-supporter Cor Platvoet (88): "Als ze niet winnen ga ik huilen"

© RTV Utrecht
UTRECHT - Cor Platvoet uit Houten is naar eigen zeggen de oudste supporter van FC Utrecht. Volgende maand wordt hij 89 en al sinds zijn zevende is hij fan.
Ook nu nog zit Cor op de tribune. In november opende hij samen met het Ouderenfonds een speciaal vak waar senioren wat rustiger van de wedstrijden kunnen genieten. "Het is de eerste wat ik doe is de krant openslaan of er wat over FC Utrecht in staat. Het is mijn leven. Als Utrecht zondag niet wint, wordt het huilen", geeft Cor toe. "Soms gaat hij wel iets te ver", vindt Annie.

HUWELIJKSAANZOEK

Vorig jaar stond Cor even letterlijk in het middelpunt. Hij vroeg toen zijn vrouw Annie, met wie hij donderdag 61 jaar getrouwd is, voor de tweede keer ten huwelijk. Platvoet deed dat op de middenstip in stadion Galgenwaard. "Ze heeft al die jaren nooit geklaagd dat ik naar het voetballen ging. Ik dacht: wat zou ik nou eens terug kunnen doen?"
En zo geschiedde: Annie ging voor het eerst in al die jaren mee naar het stadion. "Het was onvergetelijk", weet Cor nog. "Er was een orkaan van geluid te horen in het stadion. Iedereen riep 'trouwen!' en toen was er muziek te horen en overal om ons heen stonden kinderen met vlaggen. Elk weekend kijk ik de opname nog een keer op tv."
Het stel kijkt vol spanning uit naar de finale. Cor denkt dat het 3-1 wordt. Annie houdt het op 2-1, maar zij heeft er geen verstand van. Volgens Cor dan.
Beluister de reportage van Liesbeth de Moor.

"Als ze niet winnen ga ik huilen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.