Utrechter vervolgd voor vier zedenmisdrijven

UTRECHT - De Utrechter die begin dit jaar werd aangehouden in een grote zedenzaak wordt vervolgd voor één verkrachting, één poging tot verkrachting en twee aanrandingen. Dinsdag stond de 22-jarige Wesley de B. voor de rechter tijdens een pro-formazitting. Omdat hij ten tijde van de zedenmisdrijven minderjarig was, valt hij onder het jeugdrecht.
Begin dit jaar werd de man na een DNA-onderzoek aangehouden voor een verkrachting in 2010. Op de J.C. Verthorenkade langs het Amsterdam-Rijnkanaal vergreep hij zich aan een skatende vrouw. Hij bedreigde haar met een mes.
De poging tot verkrachting waarvoor De B. wordt vervolgd vond plaats op de Voordorpsedijk in 2010. De twee aanrandingen waren in 2011, in de Werner Helmichstraat en op het Jaagpad.
Omdat het vermoeden bestaat dat de man veel meer vrouwen heeft aangerand of verkracht, onder meer in de buurt van het Utrechtse Griftpark, deed de politie vorige maand een oproep aan mogelijke slachtoffers van de man om zich te melden.
De B. liep tegen de lamp omdat hij in 2008 ook al een vrouw aanrandde in IJsselstein. De Utrechter werd in deze zaak veroordeeld tot drie weken cel. Hij kreeg jeugdbegeleiding omdat hij minderjarig was. Ook moest hij verplicht DNA afstaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.