Kaartje sturen levert geld op voor onderzoek St. Antonius

UTRECHT - Het Sint Antonius Ziekenhuis in Utrecht gaat samenwerken met Cards to Care. Dat is een service waarmee mensen een kaartje kunnen sturen naar een patiënt en tegelijkertijd een donatie kunnen doen aan het Onderzoeksfonds van het ziekenhuis.
Dat fonds financiert onderzoek naar onder meer hart- en vaatziekten, longziekten en kanker. Het St. Antonius doet al veel onderzoek, maar het is geen academisch ziekenhuis en dus krijgt de instelling geen geld van overheid of verzekeraars. Voor minimaal 25 cent bovenop de prijs van het kaartje kan het Onderzoeksfonds gesteund.
"Nu wij samenwerken met Cards to care snijdt het mes aan twee kanten: patiënten worden opgevrolijkt met een kaartje en de kaartjes brengen geld op voor onderzoek waarvan patiënten direct profiteren. Dat is een mooie win-winsituatie'', zegt directeur Jan Versteegh van het St. Antonius Onderzoeksfonds.
Meander Medisch Centrum in Amersfoort, UMC Utrecht, het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Diakonessenhuis werken al langer met de kaartjesdienst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.