Strafeis voor poging seks met minderjarige

MAARSSEN/BORNE - De 51-jarige verdachte zelf zei dinsdag tijdens de rechtszaak dat hij een 17-jarig meisje hulp wilde bieden, maar volgens het Openbaar Ministerie wilde hij seks met haar. De officier van justitie eiste dan ook straf voor poging tot seks met een minderjarige. Ook zou de man zich moeten laten behandelen.
De man werd in juli vorig jaar met de tiener in een stilstaande auto betrapt door surveillerende agenten bij de Maarsseveense Plassen. Hij bleek het meisje te kennen via een website voor betaalde seks.
Tot seks is nooit gekomen. De verdachte verklaarde dat hij in de app-gesprekken te weten kwam dat het meisje 17 was en dat hij daarom had besloten geen seks met haar te hebben. De officier van justitie denkt niet dat dat de reden is waarom er niets is gebeurd.

GELD

De officer van justitie zegt dat uit verklaringen en appjes blijkt dat de 51-jarige wist dat ze 17 was en dat hij wel degelijk uit was op seks. In de app-gesprekken had hij gedaan alsof hij gevoelens voor haar had, haar een mobieltje beloofd en geld geboden. Dat het niet tot seks is gekomen is te danken aan het ingrijpen van de agenten en niet aan de verdachte, aldus de officier van justitie.
De officier eiste een werkstraf van 160 uur en een gevangenisstraf van twee dagen onvoorwaardelijk en twee maanden voorwaardelijk. De verdachte moet zich laten behandelen en onder toezicht van de reclassering stellen, vindt de officier.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.