RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veel belangstelling in Amersfoort voor het kinderbrein

1/2
AMERSFOORT - Neuropsycholoog Erik Scherder trok in Amersfoort een volle zaal bij een lezing over het kinderbrein. De voordracht van Scherder, bekend van De Wereld Draait Door, was binnen twee dagen volgeboekt. Zeker 150 vaders en moeders kwamen naar hem luisteren.

De avond was georganiseerd door de samenwerkende schoolbesturen van SWV De Eem en door oudervereniging Balans. Professor Scherder is niet verbaasd over de volle zaal: "Ik denk dat er veel belangstelling is bij ouders. Doen we het allemaal wel goed? Dat is natuurlijk van alle tijden, maar nu met dat brein erbij is het extra interessant om te kijken wat er precies gebeurd in zo'n kinderhoofd en of ouders iets beter kunnen doen. Het is een beetje mijn missie om te laten zien: wat doet u zelf eigenlijk? Want ouders zijn natuurlijk het voorbeeld voor hun kinderen."

Binnenkort komt er een tweede lezing over het kinderbrein. Zo krijgen ook de ouders die nu op de wachtlijst stonden nog een kans. Helaas zal die niet met professor Scherder zijn, want hij zit volgeboekt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht