'Gemeente Utrecht trekt geld uit voor laatste stuk singel'

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft genoeg geld om het laatste stuk van de Stadsbuitengracht in ere te herstellen. Dat meldt het AD/Utrechts Nieuwsblad op basis van bronnen rondom het college van burgemeester en wethouders.
Het gaat om de laatste 350 meter van de gracht tussen de Mariaplaats en hotel Karel V. Het zou volgens de krant uiterlijk vanaf 2020 mogelijk moeten zijn om een compleet rondje Oudegracht­/Catharijnesingel te varen.

BRONNEN

Bronnen rondom het Utrechtse college van burgemeester en wethouders melden dat de gemeente de nog benodigde 9 miljoen euro gaat bijleggen. Het doortrekken van de singel is een vurige wens van de grootste coalitiepartij D66 en collegepartijen VVD, GroenLinks en SP. Het geld voor het laatste stuk singel zou zijn opgenomen in de voorjaarsnota die op 17 mei wordt gepresenteerd.
Eind vorig jaar werd het gedeelte van de singel tussen de Daalsesingel tot aan de Vredenburgknoop geopend. Voor de zomer stroomt het water van de singel ook voor het terras van TivoliVredenburg. Daarna volgt het stuk onder Hoog Catharijne en in 2018 het allerlaatste traject tussen de Mariaplaats en Karel V.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.