RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"NS op koers met aanpak drukke treinen"

PROVINCIE UTRECHT -

De eerste drie maanden van dit jaar was het tijdens spitsuren minder druk in treinen dan eind 2015. Maar reizigers op de trajecten van Utrecht naar Den Bosch en Den Haag moeten wel rekening blijven houden met volle treinen in de spits. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu).

Dijksma zegt dat de NS op schema ligt met de maatregelen om de drukte in treinen te verminderen. Ze baseert zich op onderzoek dat zij liet doen naar maatregelen die de NS heeft genomen om grote drukte in de treinen te voorkomen.

In de loop van 2015 werd duidelijk dat de NS in 2016 en 2017 te weinig treinen zou kunnen laten rijden. Verouderd materieel wordt afgedankt terwijl de vervangende treinen er nog niet zijn. Dijksma riep het spoorbedrijf op maatregelen te nemen zodat de reiziger hier niet de dupe van zou worden.


BUSSEN

De NS beloofde alles uit de kast te halen. Het spoorbedrijf zette bijvoorbeeld comfortabele bussen in, bekeek oplossingen voor bepaalde trajecten en werkt aan de pitstop voor treinen om niet-gepland onderhoud sneller te kunnen uitvoeren.

"We zijn er nog niet, dus het is zaak dat de acties van NS onverminderd worden voortgezet", zegt Dijksma. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat reizigers beter kunnen worden geïnformeerd over de drukte op trajecten. Een trein eerder of later kan soms veel uitmaken, zegt de staatssecretaris.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -