RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse Heuvelrug kiest voor tunnel dwars door Maarsbergen

1/2
MAARSBERGEN -

De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug kiest voor een spoortunnel dwars door het dorp van Maarsbergen. Een meerderheid van de raad heeft zich daar donderdagavond over uitgesproken.

De tunnel onder het spoor door moet een einde maken aan de extreme verkeersdrukte. Auto's die van de A12 komen, moeten nu eerst langs een rotonde, waarna ze stil komen te staan voor een spoorwegovergang.

Een aantal buurtbewoners reageert teleurgesteld. Zij hadden liever gezien dat het verkeer met een boog om de dorpskern zou worden geleid. Omwonende Joke van Essenburg meent dat de raad niet voor de belangen van de buurtbewoners is opgekomen. "Ik heb de indruk dat de mensen in de raad niet onze vertegenwoordigers zijn geweest in deze besluitvorming. Ik mis gewoon inleving. Wat er nu gaat gebeuren, heeft een enorme impact op ons."

Om de verkeersproblemen op te lossen, zijn verschillende tunnelvarianten bedacht. De 'dorpsplan-variant' is er daar één van. In dit plan wordt een tunnel dwars door het dorp aangelegd.

Een andere optie is de 'west-variant': een nieuwe weg die met een boog om de dorpskern van Maarsbergen ligt. Die variant had de voorkeur van omwonenden. En ook van verantwoordelijk wethouder Veldhuizen, die de vrijdag begon met de tweet: "Niet gedronken, maar toch met een kater wakker geworden."

Of de tunnel door het dorp er ook daadwerkelijk komt, is nog niet zeker. De provincie Utrecht neemt uiteindelijk de beslissing op maandag 6 juni.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -