Beiaardier speelt Purple Rain op carillon van de Dom

UTRECHT - Ook Utrecht heeft stilgestaan bij het plotselinge overlijden van popicoon Prince. Om 12.30 schalde zijn hit 'Purple Rain' over het Domplein. Beiaardier Wim Ruitenbeek speelde ook nog het lied '1999' op het carillon van de Dom.
Ruitenbeek vervangt stadsbeiaardier Malgosia Fiebig, die op vakantie is. Toen Ruitenbeek het nieuws over Prince hoorde dacht hij al snel "daar moet ik iets mee doen". Vervolgens was het nog wel even de vraag welk nummer er gespeeld zou moeten worden. "Persoonlijk heb ik niet zo veel met de muziek. Ik ben even aan het zoeken geweest en kwam toen uit bij Purple Rain en 1999."
Hij heeft wel even geoefend, zegt de beiaardier. "Ik hoop dat mensen het herkennen. Het klinkt op carillon natuurlijk altijd anders, dan wanneer je er een complete band bij hebt." Als Fiebig terug is van vakantie, zal ook zij nog wat nummers van Prince spelen. Dat doet ze op 30 april, tussen 11 en 12 uur.
Prince overleed donderdag op 57-jarige leeftijd in zijn studiocomplex in Minnesota. Het is nog niet duidelijk wat de doodsoorzaak is.

Prince schalt over het Domplein
Verslag van Robert-Jan Booij over het eerbetoon op de Dom (deel1)
Verslag van Robert-Jan Booij over het eerbetoon op de Dom (deel2)
Verslag van Robert-Jan Booij over het eerbetoon op de Dom (deel3)
Bijdrage van het concert in het nieuws van 12.30
De beiaardier speelt Purple Rain

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.