Basisschoolkinderen sporten voor Willem-Alexander

Ook veel enthousiasme op de School met de Bijbel in Eemdijk
Ook veel enthousiasme op de School met de Bijbel in Eemdijk © Caspar Huurdeman
UTRECHT - Meer dan vijfduizend basisscholen met in totaal 1,2 miljoen leerlingen doen vrijdag mee aan de Koningsspelen. Kinderen ontbijten gezamenlijk op school en gaan daarna dansen en sporten.
Ook in de provincie Utrecht doen scholen mee. Burgemeester van Zanen is bij de Koningsspelen op OBS De Klimroos. Op basisschool de Nijekroost in Zeist gingen de kinderen ook ontbijten; alleen groep 7 draait het om: de kinderen gaan eerst zwemmen en judoën en daarna lunchen.
In de Amersfoortse wijk Nieuwland gingen meer dan 300 kinderen van OBS De Border, Malelande en Wiekslag sportief de strijd met elkaar aan op de velden van voetbalvereniging ASC Nieuwland.

BEWEGEN EN ETEN

De Koningsspelen zijn voor het eerst georganiseerd in 2013, bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Elke basisschool mag zelf bepalen wat ze die dag doen, maar het moet in ieder geval draaien om beweging en samen eten.
De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Oud-tennisser Richard Krajicek heeft het evenement ooit bedacht.

H! U! P! S! A! K! Eééé!
"Eigenlijk is alles wel leuk vandaag"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.