Mogelijk vluchtelingen in marinierskazerne Doorn

DOORN - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bekijkt de mogelijkheden om vluchtelingen te huisvesten in de marinierskazerne in Doorn. Begin volgende maand rondt de organisatie het onderzoek af naar de Van Braam Houckgeestkazerne. Dat blijkt uit een memo van de provincie Utrecht.
Als de verkenning een positief resultaat oplevert, gaat het COA met de gemeente Utrechtse Heuvelrug in gesprek over de mogelijkheden voor vluchtelingenopvang. Overigens bekijkt het COA standaard of vrijkomend Rijksvastgoed geschikt is voor de opvang van asielzoekers.
SGP-wethouder Gerrit Boonzaaijer keert zich tegen een nieuwe locatie voor vluchtelingenopvang in zijn gemeente. In Leersum en Overberg zijn al asielzoekerscentra. "Daarmee zitten wij aan ons maximum", zegt Boonzaaijer. "De lokale afdeling van het COA weet precies hoe wij erin staan."

MARINIERSKAZERNE

In juli vorig jaar
dat de Van Braam Houckgeestkazerne een nieuwe bestemming krijgt. De legeronderdelen die er vroeger waren gevestigd, verhuizen naar Vlissingen.
De komende jaren zal de kazerne in Doorn nog bemand worden door de mariniers. Volgens de planning start het vertrek in 2019. De bouw van de nieuwe kazerne in Vlissingen moet nog beginnen.

Wethouder: "Nog meer opvang gaat onze draagkracht ver te boven"