Opnieuw grote drukte op 't Goylaan

UTRECHT - 't Goylaan in Utrecht staat vrijdagmiddag opnieuw vast wegens werkzaamheden. Er zijn veel verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden, maar automobilisten moeten opnieuw rekening houden met lange vertragingen.
Donderdag was het al een chaos door de werkzaamheden. Automobilisten stonden uren in de file en gingen uit onvrede maar toeteren. Daar waren winkeliers weer niet blij mee, zegt verslaggever Marc van Rossum. Die vrezen sowieso schade door de opbrekingen, nu klanten hun zaken lastig kunnen bereiken. Ook postbezorgers deden er uren over voordat ze alle pakketten hadden afgeleverd.
De gemeente denkt dat automobilisten wennen aan de opbrekingen en dat het minder druk zal worden. Toch wordt de situatie goed in de gaten gehouden en als het niet beter wordt, volgen er nieuwe maatregelen.

WERKZAAMHEDEN

Tussen de files door rijden trucks af-en-aan en zijn graafmachines druk bezig. Die moeten 't Goylaan
tot een stadsboulevard.
De vierbaansweg moet tweebaans worden met een brede groenstrook in het midden. De gedachte is dat de buurt leefbaarder wordt en het verkeer beter doorstroomt met een andere inrichting, lagere maximumsnelheid en andere afstelling van verkeerslichten.
De Verkeersinformatiedienst heeft een pagina met webcams gemaakt waarmee de situatie op 't Goylaan te volgen is.

Verslaggever Marc van Rossum staat op een drukke 't Goylaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.