Hans van Breukelen heeft keepersshirt EK 1988 terug

DE BILT - Oud-FC Utrechtdoelman Hans van Breukelen heeft zijn keepersshirt terug dat hij tijdens het Europees kampioenschap van 1988 droeg. Een inwoner van Harmelen meldde zich nadat de oud-keeper een oproep deed.
Van Breukelen liet eerder weten het kledingstuk kwijt te zijn en het graag terug te willen. Hij wil het shirt vanaf volgende maand gebruiken tijdens de voorstelling 'Waar was jij in '88', meldde Omroep Brabant eerder. Met oud-sportverslaggever Evert ten Napel gaat hij dan langs de theaters om terug te blikken op het meest succesvolle EK van Oranje ooit.
De oud-sporter laat aan Omroep Brabant weten ongelofelijk blij te zijn dat het shirt is teruggevonden. Van Breukelen herinnert zich dat het shirt na afloop van de finale in handen kwam van een journalist. Die vroeg of hij het shirt per opbod zou mogen verkopen voor een goed doel. "Toen heb ik hem dat shirt gegeven. Dat is vervolgens verkocht voor 7500 gulden aan een campinghouder in Zeeland."
De campinghouder liet echter weten het shirt niet meer in bezit te hebben; hij verkocht het twee jaar geleden aan iemand anders. Remco van Vliet uit Harmelen hoorde de oproep van de oud-sportman en meldde zich direct. "Ik heb het shirt ruim tien jaar geleden gekocht van een andere verzamelaar en die had het van sponsoren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.