Amersfoortse ouderen krijgen hufterproof hangkeet

AMERSFOORT - Amersfoortse ouderen krijgen een eigen keet, zodat ze elkaar ook met slecht weer kunnen ontmoeten. Bij de Eemhaven wordt donderdag een stalen huisje voor hen geplaatst.
Eerdere hangplekken werden vaak vernield door anderen. De buitenkant van deze keet is van dik staal, zodat de ontmoetingsplek ongevoelig is voor vandalisme. Kunstenaar Thijs Trompert heeft een soort zeecontainer voor de ouderen gemaakt, om elkaar bij goed of slecht weer te ontmoeten. "Het is wel net even wat groter, dan een container, zodat ze een beetje relaxed kunnen zitten."

DOLBLIJ

De ouderen zeggen 'dolblij' te zijn met de nieuwe hangplek. "Gemiddeld zitten hier twintig, dertig man. Als je dan met slecht weer even kunt 'duiken', dan is dat is wel wat waard."
De ouderen bij de Eemhaven komen dagelijks bij elkaar voor een praatje en een enkele keer zelfs voor een borreltje. Je kunt ook niet altijd thuiszitten, meent één van hen. "Ze zien mij thuis vaak genoeg. Je moet toch ook je vrijheid hebben, dat je een stukje gaat fietsen. En het is wel fijn dat er zo'n hokkie komt. Je hoeft niet meer te gaan lopen zwerven."

TOILET

De ouderen hebben nog maar één wens; een toilet in de keet. "Als je op leeftijd komt, dan kan je daar niet buiten". Of de wc er ook komt, hangt af van sponsoren en de gemeente.

Radioverslag vanaf de hangplek
Kunstenaar Thijs Trompert maakt een hangkeet voor ouderen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.