Wethouder door het stof na opmerking over tunnelplan Maarsbergen

UTRECHTSE HEUVELRUG - Wethouder Henk Veldhuizen van Utrechtse Heuvelrug heeft zijn excuses aangeboden voor een opmerking over de aanleg van een verkeerstunnel in Maarsbergen. Hij zou hebben gezegd dat de raad zichzelf daarmee 'voor schut' zette.
De gemeenteraad besloot vorige week te kiezen voor de aanleg van een tunnel door het dorp. De wethouder, tegenstander van dat plan, was daar niet blij mee. Volgens een lokale krant zou hij zich laatdunkend hebben uitgelaten over het besluit van de raad.

GEPIKEERD

Die opmerking leidde weer tot gepikeerde reacties van meerdere partijen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wethouder Veldhuizen is verantwoordelijk voor de aanleg van de tunnel en zijn uitlating geeft volgens de VVD 'niet veel vertrouwen in de uitvoering van het besluit'. "Dat ergert ons behoorlijk", zegt VVD-raadslid Peter van der Zee.
Wethouder Velthuizen zegt de commotie 'te betreuren'. "Ik wil u laten weten dat ik uiteraard het besluit van de gemeenteraad respecteer en daar loyaal naar zal handelen."

EXTREME VERKEERSDRUKTE

Een tunnel onder het spoor moet een einde maken aan de extreme verkeersdrukte in Maarsbergen. Auto's die van de A12 komen, moeten nu eerst langs een rotonde, waarna ze stil komen te staan voor een spoorwegovergang. Om de verkeersproblemen op te lossen, zijn verschillende tunnelvarianten bedacht. De gemeenteraad heeft gekozen voor de zogenoemde 'dorpsplan-variant'.
De provincie Utrecht neemt uiteindelijk de beslissing over de komst van de tunnel op maandag 6 juni.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.