Baarnaar vertrokken naar Oeganda voor vermiste studente

BAARN - Forensisch patholoog Frank van de Goot uit Baarn is maandag vertrokken naar Oeganda om te zoeken naar de vermiste Sophia Koetsier. De studente uit Amsterdam is al sinds oktober spoorloos. Ze verdween tijdens een trektocht langs de Nijl.
De politie vermoedde dat ze in de rivier is gevallen en het slachtoffer is geworden van wilde dieren. Er is destijds gezocht door de Oegandese politie en Nederlandse politiemensen. De bedoeling is dat er nu ook wordt gezocht in gebieden waar de lokale autoriteiten nog niet hebben gekeken.
Het opsporingsteam dat naar Oeganda is vertrokken is hetzelfde team dat in Panama zocht naar de verdwenen vriendinnen Kris en Lisanne uit Amersfoort. De ouders van Sophia hebben de afgelopen maanden geld ingezameld om het team naar Uganda te sturen.
Van de Goot vertelt dat er deze week wordt gesproken met de lokale autoriteiten en de ambassade. Ook wordt er een basiskamp ingericht zodat er zo snel mogelijk kan worden begonnen met het echte onderzoek.
Van de Goot zei vorige maand op RTV Utrecht dat de kans klein is dat Sophia levend wordt gevonden. "Ik houd er net als de nabestaanden aan vast dat ze nog leeft. Maar na zo'n lange tijd zonder enige vorm van communicatie of teken van leven, denk ik dat we ervanuit mogen gaan dat Sophia niet meer leeft."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.