Ongevallen door gladheid en hagel

PROVINCIE UTRECHT - Het verkeer in de regio ondervindt dinsdagochtend veel hinder door gladheid en hagel. Op een afrit van de snelweg A1 bij Baarn vloog een automobilist van de weg, nadat het wegdek spiegelglad was geworden door een hagelbui.
De automobilist raakte op de afrit de macht over het stuur kwijt, botste tegen een boom, kantelde en kwam net voor een sloot tot stilstand. Voordat de hulpdiensten ter plekke waren wist de bestuurder zichzelf al te bevrijden uit zijn kleine Citroën. Het slachtoffer is voor onderzoek met de ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.
Ook op de A12 ging het mis. Een auto botste daar op een vrachtwagen. Tussen Driebergen en knooppunt Oudenrijn leverde dat in de ochtendspits 9 kilometer file op.
Op de A28 bij Amersfoort reden drie auto's door de gladheid op elkaar. Dat leverde vooral blikschade en vertraging op. Even verderop, op een verbindingsweg, sloeg een auto over de kop. De bestuurder is vervoerd naar een ziekenhuis.

CODE GEEL

De Verkeers Informatie Dienst en het KNMI waarschuwen automobilisten dat ze in het hele land te maken kunnen krijgen met het slechte weer. De wegen kunnen plotseling verraderlijk glad worden door hagelbuien. Er vallen buien, met daarbij hagel, onweer en mogelijk natte sneeuw. Vooral in de kustprovincies trekt de wind aan tot stormachtig. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land.

DRUKSTE MAANDAG

Maandag had de avondspits al flink last van het slechte weer. Het effect van de meivakantie, werd daardoor helemaal teniet gedaan. Het was zelfs de drukste maandagavond van 2016 op de wegen. In de provincie Utrecht deden zich geen grote problemen voor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.