Muts en regenjas mee naar Koningsdag

UTRECHT - Koningsnacht en Koningsdag dreigen dit jaar vooral nat en koud te worden. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag vriest het voor het gevoel zelfs een paar graden. Volgens de weerbureaus wordt het verder onstuimig en buiig.
Op Koningsdag moeten we het doen met gevoelstemperaturen van slechts 2-3 graden. De thermometer wijst een graad of 9 aan. Daarmee wordt het de koudste koninklijke feestdag sinds de jaren tachtig. Volgens Weeronline wordt het in ieder geval kouder dan met kerst. Toen was het zo'n 5 graden warmer.

NAAR BINNEN

Op een enkele plek hebben organisatoren al rekening gehouden met het barre weer. Zo heeft de gemeente Woudenberg de meeste activiteiten uit voorzorg naar binnen verplaatst. De festiviteiten vinden nu plaats in sportcentrum De Camp. Het Oranjeconcert wordt 's avonds gehouden in de Dorpskerk.
Voor wie wel tegen een beetje regen kan, wordt er om 9.30 uur een aubaude gegeven bij het bordes van het gemeentehuis.

VRIJMARKT

In Utrecht was dinsdagochtend nog niets te merken van eventuele voorbereidingen op de vrijmarkt die om 18.00 van start gaat. Een verslaggever van RTV Utrecht zag een enkel weggewaaid oranje kleedje en een paar weggeregende krijtletters op de stoep.
Mensen die op de vrijmarkt in Utrecht hun spullen gaan verkopen, krijgen daarvoor een speciaal oranje kleedje. Die mogen worden neergelegd in een gebied tussen de Sint Jacobstraat, het Gregorius College, de Breedstraat en Wolvenplein.
De gemeente hoopt dat mensen hun afval en onverkochte spullen aan het einde van de dag in het kleedje verzamelen. Dat kan worden ingeleverd bij de afvalscheidingsstations op de vrijmarkt.

Utrecht maakt zich op voor de vrijmarkt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.