Wegra in beroep tegen uitspraak Zandpad

UTRECHT - Wegra Utrecht B.V. legt zich niet neer bij een uitspraak van de Raad van State over het intrekken van de vergunning voor de exploitatie van ruim twintig prostitutieboten aan het Zandpad. De raamexploitant stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Dat zei Cees Jobben, woordvoerder van Wegra, tegen RTV Utrecht.
De Raad van State oordeelde dat het college van B en W van Utrecht de vergunning van Wegra Utrecht B.V. voor het Zandpad mocht intrekken. Dat oordeel geldt ook voor voor de exploitatie van prostitutieramen in negen panden van Wegra aan de Hardebollenstraat. Volgens de Raad van State is tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.
Wegra bestrijdt dit. De raamexploitant ziet nog beroepsmogelijkeheden op basis van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
De Raad van State meent dat het Utrechtse gemeentebestuur de vergunningen mocht intrekken, omdat het aanwijzingen heeft dat er "een gerede kans bestaat" dat in de toekomst slachtoffers van mensenhandel in raamprostitutiebedrijven van Wegra zullen werken.
In juli 2013 trok het gemeentebestuur de vergunningen in van de exploitanten van alle prostitutieramen in Utrecht. In september 2015 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan 'Het Nieuwe Zandpad' vast. Dit bestemmingsplan maakt nieuwe raamprostitutie mogelijk dicht bij de oude locatie aan het Zandpad, maar dan haaks op de oever van de Vecht. De gemeenteraad wil op deze nieuwe plek alle raamprostitutie in de gemeente Utrecht concentreren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.