Nieuwe 'state-of-the-art'-ambulancemotoren op Koningsnacht en -dag

UTRECHT - Nieuwe ambulancemotoren moeten er tijdens Koningsnacht en -dag voor zorgen dat ambulancepersoneel snel ter plaatse kan komen en direct hulp kan verlenen bij ongevallen. Vanavond worden de motoren voor het eerst ingezet door de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU).
Met de verwachte drukte in Utrecht tijdens Koningsnacht en -dag kan de RAVU de gloednieuwe vervoersmiddelen goed gebruiken. Van infuusmateriaal tot beademingsapparatuur, de motoren zijn volledig ingericht als ambulance. "Ze zijn hagelnieuw. We hebben ze deze week nog ingereden," aldus John van Engelen, crisiscoördinator bij de RAVU. "We zijn er erg blij dat het gelukt is om ze klaar te maken voor vanavond."
De spiksplinternieuwe motorfietsen zijn voorzien van de nieuwste techniek op het gebied van communicatie, navigatie en (medische) apparatuur. "Het zijn echt hele krachtige machines, state of the art. De motor kan tussen de kraampjes door, over het fietspad en door het park." Door een betere gewichtsverdeling zijn de motoren wendbaarder. Om op de slechtst bereikbare plekken te komen worden ook ambulancefietsen ingezet. "Dat zijn echt heel belangrijke instrumenten om toch door de mensenmassa heen te kunnen."

VECHTPARTIJEN

De gezellige drukte op Koningsdag brengt veel incidenten met zich mee. De hulpdiensten rukken op zo'n dag en avond het meest uit voor valpartijen, glasverwondingen en vechtpartijen. "Vechtpartijen staan toch wel bovenaan. Maar ook onwelwordingen door alcoholgebruik", aldus Van Engelen.
Ondanks dat er regen voorspeld is voor vanavond, houdt de RAVU rekening met een drukke avond. Naast de ambulancefietsen en de nieuwe motoren, zet de RAVU ook extra auto's en personeel in.

Gesprek met crisicoördinator van de RAVU, John van Engelen op Radio M.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.