RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrecht gedoogt terrassen Ledig Erf

UTRECHT - Restaurants Speck en Stelios op het Utrechtse Ledig Erf mogen toch een klein terras openen deze lente. De gemeente zegt dat de terrassen worden gedoogd, hoewel er nog geen geldige vergunning is.

De restaurants hadden een vergunning aangevraagd, maar die werd ingetrokken door de gemeente. Omwonenden hadden geklaagd over de cijfers die werden gebruikt in de vergunning. De uitbaters stapten daarna nog naar de Raad van State, maar kregen ongelijk.

De ondernemers zijn vervolgens met omwonenden in gesprek gegaan en hebben een contract afgesloten met 22 van hen. In de overeenkomst staat dat de terrassen niet langer dan 22.30 uur open zullen zijn, maximaal 40 stoelen zullen tellen en de ondernemers zullen geen terrasverwarmers plaatsen.

De gemeente waardeert de overeenkomst en zal daarom niet actief handhaven. Maar een garantie kan het college van B en W niet geven. Zodra een omwonende vraagt op te treden, zullen de stoelen moeten verdwijnen.

Er is inmiddels een nieuwe vergunning aangevraagd, maar vanwege de procedure duurt het tot zeker juni voordat de ondernemers duidelijkheid hebben over hun terras.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht