RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oud-verzetsstrijdster (102) legt krans op Domplein

UTRECHT -

De 102-jarige oud-verzetsstrijdster Hebe Kohlbrugge legt op 4 mei een krans tijdens de dodenherdenking op het Domplein in Utrecht. Ze doet dit samen met de achterkleinkinderen van Oranje Vrijbuiter Leo Heij.

Het Utrechts Comitť 4 mei-Herdenking maakte het nieuws vrijdag bekend. Hebe Kohlbrugge zette tijdens de Tweede Wereldoorlog een illegale verbindingslijn op met Zwitserland, de zogenoemde Zwitserse Weg. De inmiddels hoogbejaarde theologe uit Utrecht kreeg daar na de oorlog de Bronzen Leeuw voor en de Amerikaanse Medal of Freedom.

De Oranje Vrijbuiters was een bekende verzetsgroep, die al kort na het uitbreken van de oorlog werd opgericht in Utrecht. Vlak voor het einde van de oorlog in februari 1945 werd de groep verraden. Bijna alle leden zijn geŽxecuteerd op de Waalsdorpervlakte.

De herdenking in Utrecht begint met een stille tocht naar het Domplein. Na afloop van de plechtigheden is er een concert in de Domkerk.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -