RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Onderzoek naar molenbrand Oud-Zuilen gestaakt

1/2
UTRECHT - De politie staakt het onderzoek naar de molenbrand van vorige maand in Oud-Zuilen. De politie bevestigt dit naar aanleiding van een bericht vrijdag in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

"We hebben eigenlijk alles gedaan wat we konden doen", zegt een politiewoordvoerster. "We hebben forensische opsporing gedaan, er is een buurtonderzoek geweest, we hebben mensen gevraagd om tips en alle aanknopingspunten die we hadden hebben we uitgelopen en dat heeft helaas geen resultaat opgeleverd."

Bij de brand werd de Buitenwegse molen volledig in de as gelegd. De politie liet al snel weten brandstichting te vermoeden en deed een getuigenoproep. Ook werd gedacht aan een verband met een autobrand in Maarssen, zo'n driekwartier voordat de molen in vlammen opging.


INZAMELING

Na de brand werd door inwoners van Oud-Zuilen een inzamelingsactie opgezet om de afgebrande molen te kunnen laten restaureren. Volgens veel mensen was de molen van onschatbare waarde en heel bepalend voor het landschap. Inmiddels is ruim 25.000 euro opgehaald.

De molen aan de Nedereindsevaart was de kleinste in de provincie Utrecht en werd ooit gebruikt als watergemaal. Er woonde niemand. De Buitenwegse molen uit 1830 stond bekend als een trekpleister voor recreanten. Vrijwillige molenaars lieten het mechaniek iedere zaterdag draaien en malen.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook




Nieuwsoverzicht