135 relschoppers gearresteerd in Utrecht

UTRECHT - Justitie is tot diep in de nacht bezig geweest met de afhandeling van de onrust rond de Utrechtse wijk Ondiep. In totaal pakte de politie gisteravond 135 mensen op, vooral vanwege samenscholing.
Hoewel nieuwe rellen zijn voorkomen, was het lang onrustig rond de wijk Ondiep. Grote groepen waren op zoek naar ongeregeldheden, onder wie ook supporters van FC Utrecht, Ajax, Feijenoord en ADO Den Haag. Aanhangers van FC Utrecht en Ajax zochten de confrontatie op de Oudenoord in Utrecht.
De mobiele eenheid wist de groepen uit elkaar te houden. De politie had haar handen vol aan deze ‘reltoeristen’, vertelt burgemeester Brouwer. Van de 135 arrestanten is een groot deel overgebracht naar Amsterdam en Den Haag.
Ondiep zelf werd streng bewaakt. De wijk was hermetisch afgesloten met ijzeren hekken. Wie geen papieren had, kwam de wijk niet in. Buurtbewoners hadden daar gemengde gevoelens bij.
Rond kwart voor acht bekogelden jongeren vanuit Ondiep de mobiele eenheid met stenen en flessen. Dit gebeurde aan de Laan van Chartroise. Even later reed een woedende automobilist in op de ME. Een groep buurtbewoners sloeg een bevel van de mobiele eenheid om weg te gaan in de wind. De complete groep werd ingerekend en per bus weggevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.