Opnieuw Utrechters aangehouden na plofkraken in Duitsland

UTRECHT - Twee mannen uit Utrecht zijn opgepakt voor een reeks plofkraken in en rond de Duitse stad Bonn. Daarbij richtten ze veel schade aan. Eén van hen zit nog vast, de ander is voorlopig vrijgelaten.
De Duitse politie heeft de arrestaties vrijdag bekendgemaakt. De twee mannen met een Marokkaanse achtergrond waren volgens de politie uiterst professioneel.
Bij de meest recente plofkraak op 31 maart was de knal zo hevig dat een deur bij de pinautomaat twintig meter door de lucht vloog. De recherche kwam ze op het spoor en arresteerde ze afgelopen maandag in een restaurant in Leverkusen.
Onderzoek moet duidelijk maken of ze nog meer plofkraken in Duitsland en Nederland hebben gepleegd. De buit is nog niet teruggevonden. Hoeveel geld ze hebben geroofd, is niet bekend. De politie zoekt nog naar handlangers.

BENDE

Het is
dat criminelen uit Utrecht plofkraken in Duitsland. De groep staat bekend als de zogenoemde Audi-bende. Het gaat volgens de politie om een groep van 160 tot 200 jongeren. "De meesten zijn van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze zijn bijna allemaal tussen de 20 en 30 jaar en komen uit de Randstad, ze wonen vooral in Utrecht en Amsterdam."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.