Scholen Woerden willen hulp tegen radicalisering

WOERDEN - Het Kalsbeek en Minkema College in Woerden willen hulp tegen mogelijke radicalisering bij de leerlingen. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Dunya, meldt het AD. De twee scholen hebben leerlingen met ernstige gedragsproblemen. Van radicalisering is volgens Stichting Dunya geen sprake, maar om dat voor te zijn, willen ze hulp.
De Woerdense stichting heeft in opdracht van de gemeente lokaal onderzoek gedaan naar de zorgen rond radicalisering onder jongeren van allochtone afkomst. Aanleiding is de stijgende criminaliteit in de stad, met vooral aan de westkant van Woerden veel woninginbraken.
Uit het onderzoek is op te maken dat er een duidelijke groei is van het 'wij-zij-denken' op de vmbo-locatie van het Kalsbeek College. Op de havo/vwo-locatie van het Minkema College wordt 'wangedrag' tegen medeleerlingen en docenten gedetecteerd.
De scholen zeggen behoefte te hebben aan sparringspartners om te praten over radicalisering onder allochtone jongeren en over cultuurverschillen. Ook zoeken ze rolmodellen en motivators.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.