Inwoners Maarsbergen starten petitie tegen dorpstunnel

MAARSBERGEN - Inwoners van Maarsbergen zijn een petitie gestart tegen een tunnel dwars door het dorp. De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug koos vorige week voor het plan om zo een einde te maken aan de extreme verkeersdrukte in het dorp.
Auto's die van de A12 het dorp in rijden zorgen nu voor lange files bij de spoorwegovergang. Met een tunnel onder het spoor denkt de gemeente dat probleem op te lossen. Inwoners hebben liever een weg rond het dorp. Ze verzamelden hun krachten in het burgeriniatief 'Gezond Maarsbergen'.

BELANGEN

Omwonende en initiatiefnemer van de petitie, Joke van Essenburg, meent dat de raad niet voor de belangen van de buurtbewoners is opgekomen. "Ik heb de indruk dat de mensen in de raad niet onze vertegenwoordigers zijn geweest in deze besluitvorming. Ik mis gewoon inleving. Wat er nu gaat gebeuren, heeft een enorme impact op ons."
Om de verkeersproblemen op te lossen zijn verschillende tunnelvarianten bedacht. De 'dorpsplan-variant' is er daar één van. In dit plan wordt een tunnel dwars door het dorp aangelegd. Een andere optie is de 'west-variant': een nieuwe weg die met een boog om de dorpskern van Maarsbergen ligt.

KATER

Die laatse variant had de voorkeur van omwonenden. En ook van verantwoordelijk wethouder Veldhuizen, die de vrijdag begon met de tweet: "Niet gedronken, maar toch met een kater wakker geworden."
Of de tunnel door het dorp er ook daadwerkelijk komt, is nog niet zeker. De provincie Utrecht neemt uiteindelijk de beslissing op maandag 6 juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.