Utrechters doen mee aan WK Zwerkbal

© RTV Utrecht
UTRECHT - Vijf Utrechters doen volgende maand mee met WK Zwerkbal. Ze zijn opgenomen in de selectie die Nederland vertegenwoordigt in het Duitse Frankfurt.
Zwerkbal is bekend van de boeken- en filmreeks Harry Potter. In de fictieve verhalen vliegen zwerkballers op een bezemsteel door de lucht. In de echte wereld lopen spelers gewoon over de grond en houden ze ter vervanging een pvc-buis tussen hun benen.
Doel is om de bal in het doel van de tegenpartij te doen belanden. Verder heeft de sport veel weg van een kruising tussen rugby en trefbal.

SPORT

"Ondanks dat we er gek uitzien met die stok tussen onze benen proberen wij ons te profileren als sport", zegt Nick van Klaveren van de Utrechtse zwerkbalclub Dom Tower Demontors.

SERIEUS

"We zijn serieus met de sport bezig, maar weten wel dat we er gek bijlopen. Maar aan de andere kant, we bespreken tactieken en trainen twee keer per week, dus we nemen het wel serieus."
Serieus of niet, eind juni begint het WK in Duitsland. Nick zit net als zijn Utrechtse teamgenoten Finn den Boeft, Arjen van Assem, Jerona van der Gevel en Oleg Sheremétyev in de nationale selectie.

OEGANDA

Aan het WK doen 25 landen mee, onder meer Oeganda. "Dat is heel bijzonder", zegt Jerona van der Gevel. "Tegen dat soort landen hebben we nog nooit gespeeld."
Zondag trainde Oranje voor het eerst samen. Ze deden dat in het Utrechtse Park Transwijk.

De nationale selectie trainde dit weekend in Park Transwijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.