Maandelijks inloopspreekuur bij brandweerkazernes Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Vanaf vandaag kunnen mensen elke eerste maandag van de maand met hun vragen over brandveiligheid terecht bij een specialist. Brandweerkazernes in de regio openen de deuren voortaan voor een inloopspreekuur.
Vanaf 10.00 uur konden mensen naar 26 brandweerkazernes in de regio. Op deze manier moet het laagdrempelig worden voor het publiek om vragen te stellen.

VRAGEN

Volgens specialist Brandveiligheid Joost Polak was er behoefte aan zo'n spreekuur: "We merken dat mensen veel vragen hebben, zoals 'ik heb een rookmelder, waar moet ik 'm ophangen?' en 'ik heb een brandblusser, is het wel de goede?'. Ze weten vaak niet waar ze die vraag kunnen stellen."
De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) hoopt met de bijeenkomsten vooral senioren en gezinnen met kinderen te bereiken. Polak: "Op het moment dat mensen kinderen krijgen, wordt de veiligheid in huis toch ineens een stuk urgenter. En senioren die minder goed ter been zijn willen we ook beschermen."

HUISBEZOEKEN

De VRU heeft de ambitie om met de toekomst een samenwerking aan te gaan met thuiszorgorganisaties. "Het is nu nog niet mogelijk om thuis bij de mensen langs te gaan. We hopen dit in de toekomst wel mogelijk te maken."
Elke eerste maandag van de maand tussen 10.00 uur en 12.30 uur kunnen mensen binnenlopen bij de brandweerkazerne. Een overzicht van de deelnemende kazernes is hier te vinden.

Specialist Brandveiligheid (VRU) Joost Polak in gesprek met Radio M.
Inloopspreekuur in brandweerkazerne Vleuten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.