RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Liquidatieverdachte IJsselstein zat vast voor inbraken

1/2
IJSSELSTEIN/VIANEN -

De 22-jarige man uit Vianen die vast zit voor een liquidatie in IJsselstein heeft een uitgebreid strafblad. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht. Abdelghani El H. was betrokken bij een criminele organisatie die brutale diefstallen pleegde. De leden verstopten zich vlak voor sluitingstijd in winkels en sloegen 's nachts hun slag.

El H. pleegde vorig jaar nog een overval op een juwelier op Texel. Hij kreeg daarvoor een celstraf van 18 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. In 2012 werd hij ook al veroordeeld voor een serie inbraken. El H. kreeg toen 18 maanden jeugddetentie opgelegd.


JEUGD-TBS

Maandagmorgen werd bekend dat de andere verdachte in de zaak waarbij een 37-jarige IJsselsteiner werd neergeschoten in de laatste fase van zijn jeugd-tbs zat. De 23-jarige Brabander was onder voorwaarden vrij. Zijn advocaat Willem Jan Ausma laat aan RTV Utrecht weten dat hij onder toezicht van de reclassering bezig was met zijn resocialisatie. Dat houdt in dat hij al maanden buiten de kliniek woonde en dagbesteding kreeg.

Het slachtoffer van de liquidatie werd op klaarlichte dag neergeschoten op de Lanceerplaats in IJsselstein en overleed later in het ziekenhuis in Nieuwegein. Zijn dochtertje zou getuige zijn geweest van de schietpartij.


IN ALLE BEPERKINGEN

Beide verdachten zitten allebei 'in alle beperkingen' vast. Ze krijgen geen informatie over de wereld buiten de gevangenis en mogen alleen met hun advocaat contact hebben. De liquidatie in IJsselstein komt op 12 juli voor het eerst voor de rechter.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -