Profielwerkstuk Utrechtse leerlingen wordt lesstof

UTRECHT - Twee Utrechtse scholieren hebben lesstof geschreven voor hun eigen school. Het profielwerkstuk van de twee leerlingen zit zo goed in elkaar dat het St. Bonifatius College heeft besloten het te gebruiken in de lessen.
Het werkstuk gaat over de Maliebaan in Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. "We hebben verschillende huizen met elkaar in verband gebracht, bijvoorbeeld nummer 15 en 35", zegt Anje de Moor.
"Op nummer 35 zat het hoofdkantoor van de NSB, op 15 dat van de Beauftragte." Dit was het Duitse bestuur tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Dus die waren ook voor de Duitse bezetting."

LESMATERIAAL

Het lesmateriaal bestaat uit een film en bronnenboekjes over de Maliebaan. "Het andere gedeelte is gemaakt door de klas en dat bestaat uit posters zodat je per pand ziet wie er hebben gewoond, wat er is gebeurd en wat het verband is met andere huizen op de Maliebaan", vertelt Broos Lammes.
"We hadden niet verwacht dat ons profielwerkstuk zo goed ontvangen zou worden en dat het zo goed zou aanslaan", zegt Anje. "We wisten helemaal niet of iedereen het ook zo interessant zou vinden als dat wij het vonden."
De school gaf de twee leerlingen een rapportcijfer 9 en gebruikt hun werk nu in de lessen geschiedenis.

Anje de Moor en Broos Lammes over hun werkstuk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.