RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechter: Gemeente moet vaart maken met besluit Hardebollenstraat

UTRECHT -

Utrecht moet opschieten met het behandelen van een bezwaar op het afwijzen van een exploitatievergunning voor de ramen op de Hardebollenstraat. De rechter zegt dat het stadsbestuur over tien dagen 250 euro per dag moet betalen zolang niet is geoordeeld over het bezwaar.

De prostituees van co÷peratie Freya hebben de aanvraag ruim twee jaar geleden gedaan en weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn. "De panden zijn er klaar voor en de vrouwen zijn er klaar voor. We willen zo snel mogelijk weer aan het werk," aldus ondernemer Caja van Tolie bij de zitting.

De rechter geeft Freya gelijk dat het wel erg lang duurt voordat de gemeente oordeelt over het bezwaar op hun vergunningsaanvraag. De stad krijgt nog tien dagen voordat de dwangsom ingaat. Het niet tijdig nemen van het besluit kost de gemeente maximaal 37.500 euro. De gemeente heeft gezegd dat het in mei een besluit wil nemen.

De seksramen in de Hardebollenstraat werden twee jaar gesloten vanwege verdenkingen van mensenhandel. Freya wil de peeskamers weer openen, maar de buurt hoopt dat de prostitutie voorgoed uit de binnenstad is verdwenen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -