RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Rhenen is helemaal klaar voor de Giro"

1/4
RHENEN/RHENEN - Rhenen is klaar voor het Giro-peloton dat zaterdag langskomt. Bezoekers wordt aangeraden voldoende drinken mee te nemen vanwege het warme weer.

Volgens Michiel van der Schaaf van Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei zijn alle voorbereidingen voor de Giro d'Italia klaar. "Natuurlijk is de passage van de renners het hoogtepunt, maar er zijn er meer. Volgende week komen duizenden amateurwielrenners vanwege de Classico Boretti."

"Er zijn allerlei leuke acties, presentaties van nieuwe fietsroutes door Rhenen. Eigenlijk past dat allemaal in de ambitie van Rhenen en Utrechtse Heuvelrug om zich op de kaart te zetten als fietsgebied van Nederland."


KOM OP TIJD

De renners fietsen zaterdag van Arnhem naar Nijmegen en komen tussen 13.45 en 14.15 uur door Rhenen. Van der Schaaf waarschuwt dat bezoekers er op tijd bij moeten zijn. "Om 12.00 uur gaat het parcours dicht. En kom bij voorkeur met de fiets."


UITGEREKT

Van der Schaaf hoopt dat de renners niet in één peloton langs Rhenen komen. "Ze zijn net over de Grebbeberg gekomen en hebben dus een klimmetje van 7,1 procent in de benen, dus dat zou het veld wat uit elkaar kunnen slaan."

"Dat hopen we natuurlijk, want dan heb je meer plezier en kun je meer zien. Maar het begint al even na 12 uur met de reclamekaravaan. Die Italianen maken daar altijd wat prachtigs van."

Vrijdag is al de eerste etappe van de grote Italiaanse wielerronde: een individuele tijdrit in Apeldoorn. Zaterdag gaat etappe twee van Arnhem, via Rhenen dus, naar Nijmegen. Zondag gaan de renners weer van Nijmegen naar Arnhem.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -