RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Girorenners trotseren de Grebbeberg

1/11
RHENEN - Rhenen heeft zaterdagmiddag flink genoten van de Giro. Langs het parcours in de stad was het gezellig druk, toeschouwers zaten lekker in het zonnetje en de renners werden fanatiek aangemoedigd.

Tom Dumoulin reed zaterdag in de roze leiderstrui door de stad heen. Op de Grebbeberg zagen de toeschouwers de kopgroep voorbij rijden met daarin Omar Fraile, Giacomo Berlato en Maarten Tjallingii. Die laatste renner reed even later als derde 'zijn' Wageningen binnen.


SFEER

De wielerliefhebbers keken naar de tweede etappe van de Ronde van ItaliŽ, die van Arnhem naar Nijmegen gaat. Volgens verslaggever Eva Munnik zat de sfeer er goed in in Rhenen. Het toegestroomde publiek werd voor de komst van de profrenners opgewarmd door onder meer de reclamekaravaan.

De gemeente Rhenen had inwoners en bezoekers via de website geÔnformeerd over de afsluiting van wegen in en rondom de stad.


FINISH

De etappe werd gewonnen door Marcel Kittel, die de beste was in de massasprint. De Nederlander Tom Dumoulin behoudt de roze leiderstrui.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -