Utrechters aangehouden bij ontmantelde wietkwekerij De Bilt

DE BILT/ZEIST - De politie heeft zaterdag twee 29-jarige mannen uit Utrecht aangehouden bij de Molenkamp in De Bilt. Ze worden ervan verdacht dat zij eerder die nacht een beveiliger bij asielzoekerscentrum Kamp van Zeist hebben aangereden.
Mogelijk hebben de mannen ook iets te maken met een wietkwekerij die eerder zaterdagochtend werd opgerold in De Bilt. Een buurtbewoonster zag de verdachte mannen in een auto op de Molenkamp en belde de politie.
De agenten haalden hun kenteken door het systeem en ontdekten dat de auto betrokken was bij het incident bij Kamp van Zeist. De politie onderzoekt of de Utrechters ook iets te maken hebben met de wietkwekerij.

ARRESTATIETEAM

Veel agenten waren in de nacht van vrijdag op zaterdag bezig met het ontmantelen van de wietkwekerij. Een arrestatieteam werd ingezet en er werden kort daarvoor door bewoners en een agent knallen gehoord, die leken op het geluid van een vuurwapen.
De situatie zorgde voor veel commotie in de omgeving. Bij de actie werd onder meer een politiehelikopter ingezet en daar werden sommige buurtbewoners zaterdagochtend dan ook door gewekt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.