Utrechtse blogger: rechter vooringenomen in zaak Holleeder-dossiers

UTRECHT - Sebastiaan Beens, de Utrechter die niet meer mag linken naar dossiers in de zaak-Holleeder, heeft aangetoond dat de rechter vooringenomen was toen die oordeelde dat Beens zijn links moest verwijderen.
Dat schrijft De Telegraaf op basis van een audiofragment dat Beens zelf opnam. Hij liet zijn telefoon in de rechtszaal liggen toen de zaak tijdelijk werd geschorst en de rechters gingen overleggen.
Beens schakelde de opnamefunctie aan en hoorde later interessante dingen. "Dat heb ik al gedaan", antwoordde de griffier op de vraag van de rechter of hij een vonnis kan maken. Volgens Beens en zijn advocaat blijkt daaruit dat de rechter vooringenomen was.
Beens verwees tot voor kort op zijn site naar geheime getuigenverslagen nadat de rechter eerder had besloten dat website Vlinderscrime.nl die dossiers van internet moest halen. Hij is in beroep gegaan tegen het linkverbod dat hij kreeg van de rechter.
De blogger handelt uit principiële overwegingen. "Documenten die eenmaal online gestaan hebben, behoren tot het publieke domein." Op zijn eigen site zette Beens deze verklaring.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.