RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

D66: Wist gemeente van optreden rapper Steen?

UTRECHT - Het optreden van rapper Steen op het Utrechtse Bevrijdingsfestival blijft de gemoederen bezighouden. D66 vindt dat de muzikant niet uitgenodigd had moeten worden en heeft de zaak aangekaart bij het gemeentebestuur.

De partij is naar eigen zeggen voor vrijheid van meningsuiting, "maar artiesten die boodschappen met een discriminerende strekking verspreiden en/of sympathie hebben voor Hitler, zijn wat ons betreft niet welkom".


HOOFDSPONSOR

Ook de negatieve uitlatingen van Steen over homo's vallen verkeerd bij D66. De partij benadrukt dat de gemeente één van de hoofdsponsors is van het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk en eist daarom tekst en uitleg.

D66 wil weten of de gemeente van tevoren wist dat rapper Steen op zou treden en of de gemeente invloed heeft op de artiestenkeuze.


COC

Homovereniging COC liet vrijdag weten woedend te zijn over het optreden van de Utrechtse rapper. "Het is schandalig dat zo'n homofobe rapper optreedt op het 'vrijheidspodium' van een Bevrijdingsfestival."

De festivalorganisatie betreurt de ophef en wil in gesprek gaan met het COC. Steen, die eigenlijk Stijn Kosterman heet, reageerde ook: hij erkent dat zijn teksten "vrij controversieel" maar tegelijkertijd ook "fictief" zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht