RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zilveren Anjer voor mecenassen Peese Binkhorst uit Doorn

AMSTERDAM/DOORN -

Frans en Lideke Peese Binkhorst uit Doorn krijgen een Zilveren Anjer van prinses Beatrix. Het Prins Bernhard Cultuurfonds eert het echtpaar voor hun betekenis voor de Nederlandse beeldhouwkunst.

De geldschieters staan bekend om hun rol als moderne mecenas van kunstenaars. De uitreiking van de Zilveren Anjers 2016 is volgende maand in Amsterdam.

De Zilveren Anjer gaat sinds 1950 jaarlijks naar personen die zich vrijwillig hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het
Koninkrijk der Nederlanden. Tot zijn dood reikte prins Bernhard de onderscheidingen uit. Daarna nam prinses Beatrix die taak over.

Ook Jack Kooistra uit Leeuwarden en Eric Zwijnenberg uit Alkmaar krijgen in juni een Zilveren Anjer. Kooistra wordt beloond voor zijn werk als kroniekschrijver van de Tweede Wereldoorlog door oorlogsslachtoffers een gezicht te geven, maar ook voor zijn inzet oorlogsmisdadigers op te sporen. Zwijnenberg ontvangt de onderscheiding voor zijn inspanningen voor het molenbehoud in ons land en in het bijzonder in Noord-Holland.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -