RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

In beeld: zo moet de Ring Utrecht eruit gaan zien

1/2
UTRECHT - Met een informatiekaart en een filmpje van 8,5 minuten laat Rijkswaterstaat zien wat de gevolgen zijn van de verbreding van de A12 en A27 bij Utrecht.

Door te klikken op iconen op de kaart, krijgt de bezoeker een visualisatie te zien met uitleg over de maatregelen voor de verschillende locaties langs de A27 en A12. Ook is op deze kaart te zien waar nieuwe geluidschermen komen te staan en hoe hoog deze worden. Rijkswaterstaat heeft daarnaast een film gemaakt waarin het project wordt toegelicht. De informatiekaart en de film zijn hier te vinden.

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil de A27 tussen Lunetten en Rijnsweerd verbreden van zes naar zeven banen om aparte rijstroken aan te leggen voor doorgaand verkeer. Dat moet veel files voorkomen. Ook wordt de verbindingsweg van de A28 naar de A27 aangepast en gaat knooppunt Rijnsweerd op de schop.

Voor de uitbreiding van de A27 moet een strook van 15 meter bos bij Amelisweerd verdwijnen. In ruil komt bovenop de snelweg een groen park en worden nieuwe bomen geplaatst. Ook wordt er stil asfalt aangelegd.

De plannen stuiten op veel bezwaren van inwoners. Vanaf dinsdag 10 mei tot en met 20 juni liggen het ontwerptracébesluit (OTB) en het milieueffectrapport (MER) voor de A27/A12 Ring Utrecht ter inzage op diverse locaties.

De werkzaamheden starten in 2018 en moeten in 2026 klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -