A2 bij Everdingen weer open na verzakking

PROVINCIE UTRECHT - Door de verzakking van de A2 bij knooppunt Everdingen stonden er dinsdag ook na de avondspits nog files rondom Utrecht. Op het hoogtepunt stond het verkeer tussen de knooppunten Oudenrijn en Everdingen over 12 kilometer. Op de A27 stond aan het begin van de avond 26 kilometer file tussen Hilversum en Everdingen.
Rijkswaterstaat bevestigde aan het begin van de avond dat het gat in de snelweg gedicht was. Het stuk wegdek is verwijderd en er ligt nu nieuw asfalt. De afgesloten rijstroken gingen rond 19.45 uur weer open voor al het verkeer.

VERZAKKING

Rijkswaterstaat sloot
de weg in de richting van Den Bosch deels af voor het verkeer, omdat het asfalt in zeer slechte staat verkeerde.
Rijkswaterstaat zoekt de oorzaak in een diesellekkage op het wegdek die ervoor heeft gezorgd dat het bindmiddel in het asfalt is opgelost waardoor de stevigheid is aangetast. Asfaltdeskundigen bekijken nog of de lekkage op andere gedeeltes vlakbij de verzakking meteen moet worden verholpen of dat dat nog even kan wachten.

OMLEIDINGEN

Verkeer richting Den Bosch werd geadviseerd Arnhem te volgen via de A12, A50, A59. Verkeer vanuit Amsterdam richting het zuiden werd geadviseerd via Rotterdam, de A4, A15, te rijden. Automobilisten vanuit Amsterdam richting Arnhem werd verteld via Amersfoort te rijden en de A1 en de A30 te pakken.

"Het verkeer rondom Utrecht staat muurvast" (UVandaag 17.00u)
Flinke files rondom Utrecht gefilmd vanuit de lucht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.