RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Achterveldse fietstaxi voor ouderen succesvol

1/2
ACHTERVELD/LEUSDEN - Het initiatief om in Achterveld (gemeente Leusden) ouderen een ritje te laten maken in een riksja blijkt een succes. De Fietsersbond wil het landelijk gaan uitrollen.

Woonzorgcentrum St. Joseph kreeg het van oorsprong Japanse trekkarretje vorig jaar gratis door een subsidie van de gemeente. Iedere maandag en dinsdag maakt een vrijwilliger met een bewoner een ritje. De temperatuur moet wel boven de tien graden zijn.

De ervaringen tot nu toe zijn heel positief. "Zo'n ritje duurt meestal maar een kwartier maar de mensen hebben het gevoel een dagje weg te zijn geweest", vertelt vrijwilliger Ad Hak. Hij zegt verder dat het heel belangrijk is voor senioren om hun gevoel van vrijheid weer terug te krijgen. Mevrouw Rohenkohl die in St. Joseph woont erkent dit. "Ik geniet er heel erg van." Maar, zegt ze grappend: "Ik zou het liefst in een auto rijden hoor".

De Fietsersbond is enthousiast over het initiatief en is het project 'Fietsen Alle Jaren' begonnen. De belangenorganisatie ziet graag dat er op meer plaatsen in het land ritjes worden gemaakt met een fietstaxi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht