70-jarige Ans van Egdom al jaren 'grande dame' van RTV Baarn

BAARN - Het is misschien wel de mooiste baan die je kunt hebben: verslaggever in je eigen regio. Ans van Egdom is dat al 27 jaar voor haar eigen woonplaats Baarn. Ze is vrijwilliger bij de lokale omroep en verslaat nog steeds elk verhaal in Baarn. Ook al is ze al vijf jaar de pensioengerechtigde leeftijd voorbij.
Ans begon haar loopbaan als verpleegster, maar belandde uiteindelijk in de media. "Ik begon bij de radio. We waren nog een ziekenomroep. En toen de tv kwam, ben ik bij de tv gaan werken," aldus de 'grande dame' van RTV Baarn.
De 70-jarige Baarnse woont al haar hele leven in het dorp. Reportages maken daar is haar lust en haar leven. Ze vindt het vooral leuk om in haar woonplaats verslag te doen. "Mensen ontmoeten vind ik superleuk. En je krijgt vaak een kijkje ergens achter de schermen." Inmiddels kent ze dan ook alles en iedereen in Baarn.
Minstens een paar keer per week gaat ze op pad voor RTV Baarn. "Ik geniet er enorm van," aldus de Baarnse journaliste. Ze lijkt daar dan ook nog lange tijd mee door te willen gaan.

"Mensen ontmoeten vind ik superleu"k"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.