Douwe Bob aangemoedigd in Utrechtse homokroegen

Ook in de U-bar onder café Bodytalk genieten fans van het festival.
Ook in de U-bar onder café Bodytalk genieten fans van het festival. © RTV Utrecht
UTRECHT - In Utrechtse homokroegen is dinsdagavond genoten van het optreden van Douwe Bob op het Eurovisie Songfestival. Hij plaatste zich voor de finale. In de Utrechtse binnenstad wordt het liedjesfestijn traditioneel door liefhebbers gevolgd in Bodytalk en Kalff.
In de eerste halve finale nam Douwe Bob het op tegen zeventien andere landen. Hij was in Stockholm als zesde aan de beurt. De Nederlandse deelnemer zong het nummer Slow Down. Er werd vooraf al en ook achteraf veel gesproken over de tien seconden stilte die hij tijdens het nummer in acht nam.
Ook donderdag is er een halve finale met achttien deelnemers. De tien beste deelnemers per avond kwalificeren zich voor de finale van komende zaterdag.

EXCUSES

De Russische omroep RTR heeft eerder op de dag excuses aangeboden aan AVROTROS, nadat iemand uit de Russische vakjury eerder dinsdag een filmpje van Douwe Bob had laten uitlekken. Dat heeft de EBU, de organisator van het Eurovisiesongfestival, in een officiële verklaring laten weten.
De EBU heeft de score ongeldig verklaard van het jurylid dat de beelden van het repetitie-optreden online zette. De Russen mogen wel een nieuw jurylid aanwijzen. De vakjury's hebben al punten gegeven op basis van de generale repetitie die maandag was. Het filmpje toonde het optreden van Douwe Bob vanaf een tv-scherm.

Douwe Bob aangemoedigd in Utrechtse homokroegen
Douwe Bob aangemoedigd in Utrechtse homokroegen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.