RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Geen stad slechter bereikbaar per auto dan Utrecht"

1/2
UTRECHT -

De bereikbaarheid van de stad Utrecht voor automobilisten is dramatisch slecht. Dat blijkt uit onderzoek dat onderzoeksbureau Strabo heeft gedaan in opdracht van winkeliers, horecaondernemers en culturele instellingen.

De slechte bereikbaarheid is een bedreiging voor een gezonde economische ontwikkeling van de stad, is ťťn van de conclusies. Ook blijkt dat de bereikbaarheid per trein juist erg goed is.

Utrecht doet het qua bereikbaarheid met de auto slechter dan andere grote steden, zoals Amsterdam. "Dat is echt heel, heel erg slecht", zegt Jacques Blommendaal van Centrum Management Utrecht. "Slechter in Nederland kan niet."

De slechte bereikbaarheid zou schadelijk zijn voor de economie omdat mensen die met de auto komen veel meer uitgeven. Dus vinden de ondernemers dat geÔnvesteerd moet worden in de bereikbaarheid voor auto's.


IMAGOPROBLEEM

Volgens collegepartij VVD is het helemaal niet zo slecht als onderzoeksbureau Strabo beweert. Volgens die partij heeft de stad een imagoprobleem. "We willen dat het college werk maakt van het verbeteren van dat imago", zegt raadslid Dimitri Gilissen. "Omdat het anders ten koste gaat van werkgelegenheid."

De VVD ziet dan ook geen enkele reden om te investeren in asfalt. De partij steunt de plannen om wegen te versmallen van vierbaans naar tweebaans. Daarna hoef je alleen de stoplichten slimmer af te stemmen om het verkeer te laten doorstromen, denken de liberalen.

De partij maakt zich wel zorgen over de uitkomsten van het onderzoek en wil van de wethouder weten of de verkeersplannen negatieve economische effecten hebben. Toch blijft de partij de plannen van wethouder Van Hooijdonk vooralsnog steunen.


WETHOUDER

Wethouder Lot van Hooijdonk weigerde om op het onderzoek te reageren. Volgens haar zijn de plannen nodig om onder meer de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren. Over twee weken beslist de gemeenteraad over de verkeersplannen van de wethouder.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -